Mentre els artistes preparen els seus projectes…Equipo Palomar

No es homosexual simplemente el homófilo sino el cegado por el falo perdido, és el projecte de l’Equipo Palomar, integrat per Rafael Marcos Mota i Mario Páez Sanchez, en el qual recuperen la figura i el treball d’Alberto Cardín.

Dins la seva prolífica producció literària, Cardín va esbossar el 1976 un guió cinematogràfic, encara inèdit, amb el títol No es homosexual simplemente el homófilo sino el cegado por el falo perdido, actualment part de la Biblioteca Alberto Cardín.

El context de producció del guió s’emmarca a Espanya dins el primer projecte de llei per a la reforma política i l’elecció del primer president en democràcia després de la dictadura. La seva activació en el present torna a incidir en les macropolítiques estatals precisament en un moment de canvi de paradigma, o el que s’anomena segona transició. D’altra banda, No es homosexual simplemente el homófilo sino el cegado por el falo perdido aplega un seguit d’idees ja esmentades que, a les mans de Cardín, fan del guió un autèntic repte d’expressió llibertària. En el context contemporani de Barcelona, aquest repte adquireix nous enfocaments en projectar els “fantasmes” que la suposada democràcia va invisibilitzar i que, d’alguna manera, volem que tornin a encarnar un cert esperit de les lluites col•lectives de la dècada del 1970.

Mentre esperem ansiosos saber més coses del projecte, podeu visitar els següents links, per saber més del Equipo Palomar, a la seva web, a les webs dels seus artífex, Mariokismme i Rafael Marcos, una fantàstica entrevista que els va fer la Pilar Bonet per A*DESK i la referència del seu projecte a l’Espai 13 de la Fundació Miró, comissariat per Martí Manen.

 

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de artistes, Projectes i processos i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *