Ignasi Prat a la Sala Gran amb El món dels vençedors. Algunes preguntes i un avançament.

Ens pots explicar una mica quin és el teu treball, quins àmbits d’interès tens o què has investigat al llarg del procés?!
 
Els meus primers treballs tenen com a objecte principal la memòria i el pas del temps i
actualment estic interessat en l’imaginari dels poders. M’interessa la investigació basada en les arts i la cultura visual i en aquest sentit investigo sobre com es representa el poder en diferents àmbits. En el cas concret del treball El món dels vencedors em fixo en com es representava la cúpula franquista a través de les seves residències.

Has hagut d’adaptar molt el teu projecte a les característiques de la convocatòria, o els formats proposats ja resulten els adequats?!

La veritat és que no he hagut d’adaptar gaire el projecte a la convocatòria, ja que aquesta presenta diferents modalitats, de les quals almenys dues t’adaptaven bé al meu treball. L’any passat el vaig presentar a la modalitat de projecte deslocalitzat perquè pel moment en què es trobava el treball era la modalitat que em semblava més indicada. Enguany l’he presentat a la modalitat d’exposició perquè ja es troba en un estadi més avançat. De totes maneres és un projecte força versàtil i que pren formes distintes en funció del moment i del context.

Podries avançar alguna imatge o text, si bé no de l’obra final, d’alguna part del procés, o que t’hagi servit com a referent o desencadenant del projecte?!

El projecte sorgeix del meu interès general en memòria històrica i es comença a concretar a través de la lectura de la novel·la Mala gente que camina de Benjamín Prado. Aquesta novel·la ha tingut una funció de motivació política i també de definició del projecte, ja que la idea de fotografiar les cases d’alts càrrecs del govern franquista l’he tret d’un fragment que fa referència a una mansió del bàndol franquista. Un cop vaig tenir clar el que volia fer com a projecte vaig començar a buscar de quina manera podia arribar fins a les residències. En aquesta recerca vaig topar amb la pàgina web de la Fundació Serrano Súñer, on vaig veure el seu certificat de defunció, on consta l’última direcció on va viure.

Document Fernando Suñer, projecte El mundo de los vencedores, d'Ignasi Prat.

Document Fernando Suñer, projecte El mundo de los vencedores, d’Ignasi Prat.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de artistes, arxiu, Exposicions i activitats, General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *