Què podem? A Can felipa Arts Visuals ( i coses que fan els artistes a BCN.)

 

La Marla Jacarilla i en Pep Vidal, van exposar al 2013 al Espai Cub de BCNProducció.            Ara els podeu veure, en una altre espai i format; a Can Felipa Arts Visuals dins l’exposició ”Què Podem?”. Una reflexió sobre què es pot aportar des de les pràctiques artístiques a la societat.

La Marla presenta una obra que forma part de la sèrie Elucubraciones entorno a esa serie de características que debería tener -o no- la literatura del futuro. Partint del llibre El arte de la novel·la, de Milan Kundera, on el capítol 67 palabras proposa un glossari amb definicions subjectives de l’autor Txec entorn a la literatura.                                                  ”67 Palabras” de Marla Jacarilla consisteix en un vídeo amb imatges de found footage d’autors anònims i amateurs. A les imatges se’ls superposen reinterpretacions dels termes que Milan Kundera proposava en el seu llibre. Generant una ficció a partir de relats fragmentaris que reinterpreta les característiques de la literatura – i les seves promeses –  en una societat àvida d’història i d’històries, però que sovint no sap projectar el futur més immediat

 

KUNDERA_02    KUNDERA_03

 

I d’en Pep Vidal podeu veure ”una cabana per acabar la tesi”. La cabana en sí, la podeu visitar a Hangar, on està instalada. A Can Felipa, trobareu un altre format, més processual.

A la manera d’alguns filòsofs i artistes com Heidegger, Wittgenstein o el compositor Mahler, les cabanes han estat llocs de retirada, reflexió i distància per a escriure llibres, produir obres d’art o composar peçes musicals.                                                                                        En Pep no escapa al bosc, es queda a la ciutat, voltat de natura urbana i edificis, i tampoc ha llogat ni comprat la cabana. Està tot fet, amb les mans, serres i cops de martell picant la fusta. Poc a poc, amb la tranqui·llitat i precisió dels animals fent nius o caus, s’ha construït un refugi on viure i pensar. Pensar, allò que es suposa que fem els humans.

 

10250950_447528838715347_1595362827_n     10255630_447528858715345_77389912_n

*totes les imatges han estat cortesia dels artistes; Marla Jacarilla i Pep Vidal.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de artistes, arxiu, General i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *