PROJECTE D’ INVESTIGACIÓ: BLACK TULIP.

Projecte d’investigació amb Black Tulip: Art i ciència-ficció: estratègies de potencialitat

Sessió de Lectura #8… Dijous 24 d’octubre a les 18h
Comentarem en grup “The winter market” de William Gibson. El text el podeu llegir  aquí: gibson-william-el-mercado-de-invierno

Sessió de Visionat #8… a les 19h
Veurem “Engendro mecánico” (“Demon seed”) de Donald Cammel (1977).

Al ESPACIO PRACTICO (c/ Tarròs 3, Barcelona) com sempre!
 

Art i ciència-ficció: Estratègies de  potencialitat, de Black Tulip, és el projecte seleccionat per a la línia de recerca de BCN Producció 2013 a La Capella.

Els membres de Black Tulip aposten pel pseudo-anonimat i els beneficis d’una cooperació informe i oberta entre artistes i pensadors, amb tot el que una formació d’aquest tipus pot aportar a projectes que tracten d’anar més enllà de les pràctiques habituals de l’art. Les seves propostes són prova d’aquesta amplitud de mires (accions, tallers, escrits, instal·lacions, etc.) i estan dirigides a processos o indagacions de tall experimental i especulatiu.

El projecte  Art i ciència-ficció: Estratègies de potencialitat deriva d’una recerca iniciada per membres de Black Tulip a l’octubre de 2012 i es centra en les potencialitats de la ciència ficció. L’objectiu és explorar les tensions que genera aquest tipus de representació que, en saltar-se totes les limitacions del nostre present i proposar-nos altres subjectivitats i formes de vida, ens convida a transcendir les múltiples cristal·litzacions que es produeixen en el nostre entorn.

L’aspecte formal més destacat de la proposta consisteix a establir, en tot el recorregut, un tipus de recerca oberta a la participació del públic, amb projeccions de pel·lícules, lectura de treballs acadèmics, novel·les i còmics, així com tallers i conferències. Tot el material, les experiències i les conclusions que es generin durant aquest període quedaran registrats en un blog que estarà actiu des del principi fins al final del projecte.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Exposicions i activitats, General i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *